Vil dit barn gerne på efterskole?

I Danmark er der mange unge mennesker, som tager på efterskole. At tage et år på efterskole kan være en livsændrende oplevelse og være med til at give det unge mennesker et godt fundament for fremtiden. 

Har dit barn besluttet sig for, at han eller hun gerne vil på efterskole? Og synes du, at dette er en god beslutning? I så fald skal I sammen finde frem til den rette efterskole. Her finder du gode råd til, hvordan du hjælper dit barn med at finde en god efterskole.

Hvilken type efterskole skal det være?

Der findes et væld af efterskoler i Danmark, så der er nok at vælge mellem. Mange efterskoler har et tema såsom en gymnastik efterskole eller en teaterefterskole. 

Er dit barn interesseret i gymnastik, er det eksempelvis værd at kigge på efterskoler med gymnastik som linjefag. Dog laver man andet end dette på en efterskole. Eleverne har altså også de samme fag som på en normal folkeskole.

Snak med andre i dit netværk

De fleste forældre kender til andre forældre med børn, der har gået eller går på efterskole. Er det tilfældet for dig, er det en fordel at spørge, om de kender til en god efterskole. Det er bare med at spørge løs i dit netværk, så du kan få så mange anbefalinger som muligt. 

Kig på efterskole på nettet og besøg dem

I bør ligeledes læse om forskellige efterskoler på nettet for at se, hvad de kan tilbyde. Det kan være med til at pege jer i retning af en specifik efterskole, som kunne være en mulighed. Husk at besøge efterskolen eller efterskolerne, så dit barn kan se stedet, inden der bliver truffet en beslutning.