Brug madpaner til at inddrage børnene i madlavningen

Som forælder har du mange former for ansvar over for dine børn. Én af disse er at sikre, at dine børn spiser sundt og godt. Men madlavningen kan blive uoverskueligt og tidskrævende, hvis man som familiemenneske har meget at se til. Men måske du nemmere kan slå to fluer med et smæk ved at inddrage børnene.

Med madplaner kan du gøre det nemmere for dig selv at lave sund mad, og så har du desuden gode muligheder for at inddrage dine børn i det, da madplanerne kan være lavet ud for en overskuelig og nem opskrift, som er lige at gå til.

Vælg sammen retter, som alle kan lide

Der kan nemt komme til at gå lang tid med at finde på og planlægge de retter, som I skal have i løbet af en uge. Men allerede på dette punkt kan det blive nemmere og mere oplagt at inddrage dine børn.

På Nemlig kan du nemlig finde et bredt udvalg af rette, som I kan vælge imellem. Når du så sætter dig for at planlægge den kommende uges måltider, kan du med fordel inddrage dine børn. Find de mange opskrifter her https://www.nemlig.com/opskrifter/madplaner.

Det kan for det første være en god anledning til at sikre, at I får noget, alle kan lide. Dernæst kan det dog også give dine børn indblik i, hvordan man vælger god og sund mad.

Spar tid på klare alle indkøb på én gang

Mange familier oplever nok, at tiden kan være knap. Og særligt indkøbsture kan være tidskrævende og besværlige i børnefamilier. Men på dette punkt kan I spare en masse tid ved at planlægge alle ugens måltider, så I blot skal handle ind én gang.

Daglige indkøbsture kan hurtigt blive en vaskeægte tidsrøver. Men ved at handle ind blot én dag i løbet af ugen, så sparer I en masse tid. Derudover kan I også vælge at få leveret alle varerne direkte til hoveddøren, som kan klares nemt og hurtigt.

Inddrag børnene i madlavningen

Når dine børn har været med til at udvælge de rette, I skal have, så er det også oplagt at inddrage dem i madlavningen. Det er nemlig vigtigt, at de på et eller andet tidspunkt får indblik i, hvordan det fungerer. For forældrene kræver det dog også et vist overskud, som I kan få ved hjælp af planlagte madplaner.

Når der er fastlagt en konkret opskrift, så er det nemt at gå til for både små og store. Hvis du derfor vil inddrage børnene, er det nemmere at overskue, hvor de kan bidrage. Måske er der nogle grønsager, der skal snittes, eller en pizzadej, der skal blandes. Det kan I nemmere gøre sammen ud fra madplaner.

Der er en masse gode grunde til at hive barnet med i køkkenet, som blandt andet omfatter:

  • Barnet lærer en masse forskellige retter samt råvarer at kende.
  • Barnet får et mere naturligt forhold til mad.
  • Barnet vil få oplevelsen af at have medindflydelse i familien.
  • Barnet lærer at begå sig i køkkenet.